tisdag 22 augusti 2017

Efter sommar-enkät

Sofies bokblogg bjuder in till en ”efter sommar-enkät”. Trevligt! 
Här kommer mina svar:

Hur blev din lässommar?
Väldigt bra! Sommaren pågår ju från juni-augusti så den är inte riktigt slut än, men om jag tänker sommar = semester så hann jag med 18 böcker under mina 5 veckors semester.

Läste du det du hade tänk? Mer eller mindre?
Jag vill alltid läsa mer än jag hinner och av någon konstig anledning läser jag mindre när jag har semestern än annars. Jag tror det beror på att det blir mer socialt med vänner och familj och att barnen somnar senare på kvällarna.

Vilken var den bästa boken du läste?
Det blir nog delad topplacering för Så länge min bror andas av Set Mattson och Den som stannar, den som går av Elena Ferrante.

Någon bok som blev en besvikelse?
Jag hoppades att Flytten till Cornwall av Liz Fenwick skulle vara en riktigt mysig feel good-bok, men den var mest bara … tramsig.

Någon bok du inte hann läsa, som du tänker ta tag i snart?
Jag ville gärna läsa den fjärde och avslutande delen i Ferrantes Nepalekvartett, men kom aldrig till den.
Har du införskaffat några böcker inför hösten?
Nej, jag har faktiskt inte köpt en endaste bok. Det har dels att göra med att hyllorna där hemma redan är överfulla av olästa böcker, dels med att många böcker kommer snabbt som e-böcker på Storytel samt att jag har en del hel olästa rec.ex. som väntar på mig.

Vad ser du fram emot i bokväg i höst?
Saker ingen ser av Anna Ahlund och uppföljaren till Björnstad av Fredrik Backman. Är också nyfiken på Arundati Roys bok Den yttersta lyckans ministerium – hennes första roman på 20 år.

Något annat du ser fram emot i höst?
Bokmässan så klart! Och redan nu i helgen ska jag till Louisiana Literature.
2 kommentarer:

  1. Oj, vad mycket du hunnit läsa! Jag har läst halv "Saker ingen ser", och vill inte riktigt att den ska ta slut, jag trivs nämligen så bra bland karaktärerna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med en bok som man vill hålla sig kvar i!

      Radera