söndag 24 november 2019

Mitt storslagna liv

Rec.ex.. från Rabén & Sjögren - tack!

Imorgon är det dags för utdelning av Augustpriset. För några år sedan var jag på plats i konserthallen som bloggambassadör och det var en väldigt rolig upplevelse. I år får jag hålla mig uppdaterad hemifrån. Och jag har i ärlighetens namn inte riktigt varit på hugget i år med de nominerade böckerna. Jag har faktiskt bara läst en enda. Den var å andra sidan väldigt, väldigt bra!

Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld handlar om Sigge som flyttar med sin familj från Stockholm till Skärblacka. Nu ser han sin chans att ändra på sitt liv. Han vill bli en av de populära, en av de omtyckta och han har ett helt sommarlov på sig att se till att det blir så. Men han vet ju faktiskt inte alls hur man blir populär och tiden kanske inte räcker till.

Det är också tveksamt om det hjälper att han bor hos sin excentriska mormor som driver ortens enda pensionat eller att han har en lillasyster med en röst som en mistlur.

Det här är en är en varm och humoristisk bok som är väldigt lätt att tycka om. Det finns också en mörkare sida hos Sigge som mellan raderna berättar om utanförskap, ensamhet och längtan efter att passa in, att höra hemma. Jag tycker mycket om hur författaren skriver relationerna i den här boken, mellan Sigge och hans mamma, mellan Sigge och systrarna och mellan Sigge och hans mormor. Jag hoppas att den här boken hittar många läsare - vare sig den får Augustpris eller ej.


Mitt storslagna liv
Författare: Jenny Jägerfeld
Förlag: Rabén & Sjögren (2019)
ISBN: 9789129714036
Du hittar den t.ex. hos BokusAdlibris eller i din lokala bokhandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar