söndag 7 april 2024

Tiga som muren

Det är alltid lika härligt att få återvända till Doggerland när en ny bok kommer. Det kan tyckas konstigt att skriva att det är härligt eftersom det verkar inträffa ovanligt många brott just på Doggerland och det får huvudpersonen Karen Eiken Friis att hamna i livsfarliga situationer mer än en gång. Men det är inte kriminalhistorierna som är det stora grejen med Maria Adolfssons serie, även om de ofta är bra och spännande, utan den speciella miljön hon har skapa på den fiktiva ön med en kultur som är en blandning mellan engelskt och skandinaviskt. 

Lägg därtill ett intressant persongalleri och berättelser med riktigt bra läsdriv så har du böcker som är given läsning så fort en ny del i serien kommer ut.

I Tiga som muren är Karen på semester på Noorö för att fira midsommar med sin man och dotter för att fira traditionell Doggersk midsommar med hela släkten. När hennes chef ringer för att be henne undersöka ett försvinnande på ön är hon inte svårövertalad, utan ser det som ett tillfälle att få en paus från det intensiva umgänget med släkten. Samtidig undersöker hennes syster Helena, som är journalist, en story som leder till att hon utsätts för hit. Karen vill så klart hjälpa sin syster och undanröja hoten. Deras gemensamma efterforskningar leder dem till Stockholm, men resan sätter dem båda i livsfara.

Jag rekommenderar hela serien av Maria Adolfsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar