söndag 30 december 2012

Magikerna

Om du tänker dig Harry Potter i collegemiljö blandat med lite "Den hemliga historien", lägger till ett Narnia-liknande äventyr och dessutom adderar en skopa ironisk humor - då får du på ett ungefär boken Magikerna av Lev Grossman.

Jag vann den här boken i en tävling hos Pocketförlaget och fick förmånen att läsa boken innan den släpps på svenska i bokhandeln. Den engelskspråkiga utgåvan har fått strålande recensioner och jag tror att många kommer att gilla den här "hemma" också.

Det är en bok som man inte ska beskriva för noga utan som är bäst att uppleva. Den handlar i alla fall om Quentin Coldwater - en mycket begåvad och ganska olyckligt high school-elev. Han blir på ett mystiskt sätt antagen till Brakebills college för modern magi.

Han har tidigare ofta drömt sig bort med hjälp av fantasyböcker, men inget hade kunnat förbereda honom på Brakebills eller det som händer efter examen.

Spännande och kul läsning - I like!

Det är dessutom den första boken i en trilogi, så det finns mer att se fram emot.

2 kommentarer:

  1. Det här låter ju alldeles bestämt som en bok jag kunde tycka om. Finns det stora gamla, gärna lite ruckliga hus också?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja, skolan är kanske lite åt det hållet ... ;)

      Radera