tisdag 3 februari 2015

Sista brevet från din älskade

Jojo Moyes skriver härliga böcker om kärlek ofta med vemodiga inslag och med någon liten ouppklarad tråd som det nystas i.

Sista brevet från din älskade handlar om Jennifer som vaknar upp efter en bilolycka. Det är 1960-tal och hon tydligen hemmafru och lever ett gott liv som hustru till en framgångsrik och stilig affärsman. Men Jennifer kan inte skaka av sig känslan av att det är något som inte stämmer. När hon börjar hitta heta kärleksbrev som någon (hon själv) gömt undan i huset kan hon inte låta bli att hitta den mystiske B som hon tydligen har ett kärleksförhållande med.

I nutid hittar en journalist ett gammalt brev i tidningens arkiv och börjar leta efter avsändaren.

Nutid och dåtid vävs ihop och saker faller på plats, men nya frågor väcks. En skickligt skildrad historia som berättas med en stor värme.Jag gråter både av sorg och av glädje.

Har man läst andra böcker av Jojo Moyes blir man nog inte besviken. Är det här det första mötet, så tror jag att det väcker mersmak.

Rekommenderas!

Jag har tidigare läst Brudskeppet, Livet efter dig och Sophies historia av samma författare.Sista brevet från din älskade
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz ([2015])
ISBN: 9789187343360
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset. Har endast hunnit med en av Moyes titlar, men den gav definitivt mersmak. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod. Då har du böcker att se fram emot.

      Radera