tisdag 7 juni 2016

Solhjärtats hemlighet: Saltregnen och Silverdrottningen

Rec.ex. av Silverdrottningen från 
Idus förlag - tack!
Jag läste första delen i Pär Sahlins serie Solhjärtats hemlighet när den kom, men missade visst del två och fick sedan del tre hem i brevlådan. Det tog ett tag och flera besök på bibblan innan del två kom med hem, för jag måste läsa serier i ordning. Har man inte läst del ett så förvarnar jag om spoilers här nedan.

I Saltregnen får vi följa Kim som blir mer och mer hemma i Elorien. Han är glad att han funnit sin mamma och han har fått nya vänner. Visst saknar han några av de moderna bekvämligheterna hemifrån, men här finns mycket som är spännande också. Det blir kanske lite väl spännande när de svarta saltregnen börjar falla och det verkar som om han är den enda som kan stoppa dem. Men hur?

"– Den ende som kan förhindra katastrofen är ett barn av drottningarnas hus. Ett barn som bär tecknet på sin kropp."

Han får ge sig iväg på en farlig vandring för att rädda en vän och för att försöka förstå hur han kan hjälpa Elorien.

Äventyret fortsätter i Silverdrottningen, så främmande skepp plötsligt kommer till Elorien. Kim och hans vänner blir vittne till en hemsk händelse och när skeppen lämnar land igen följer barnen efter på ett mycket riskfyllt äventyr där vänskap sätts på  prov.

Böckerna är fartfyllda och fängslande. Jag tycker särskilt mycket om hur vänskapen mellan barnen skildras och hur Kim försöker anpassa sig till sitt nya liv, som rymmer ett stort ansvar. 

Solhjärtats hemlighet är en spännande fantasyserie som passar från mellanåldern och uppåt.


Saltregnen
Författare: Pär Sahlin
Förlag: Idus (2015)
ISBN: 9789175771571
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Silverdrottningen
Författare: Pär Sahlin
Förlag: Idus (2015)
ISBN: 9789175772936
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar