tisdag 10 januari 2017

Draksången (Drakarnas öde 2)

Rec.ex. från Bonnier Carlsen - tack! 
Draksången är den andra delen i Jo Salmsons serie Drakarnas öde (den första boken heter Stjärnstenen). Den utspelas i samma värld som böckerna om Tam, men tidsmässigt lite senare och serien är tänkt för en lite äldre åldersgrupp (ca. 9-12). Huvudpersonen är en fjortonårig flicka som heter Nea och det är hennes äventyr vi får följa.

Jag läste första delen tillsammans med min dotter och vi tyckte båda två väldigt mycket om berättelsen. Det är svårt att skriva om den andra boken utan att avslöja lite vad som händer i del ett, så om du inte har läst den och inte vill få den spoilrad så är det nog bäst att sluta läsa nu.

Draksången tar vid där Stjärnstenen slutade. Häxmästaren samlar sina styrkor och Nea måste fly och i sin packning har hon gömt en av stjärnstenarna. Precis som tvillingsystrarna Agata och Reseda förutspådde får hon snart sällskap på sin resa av klanpojken Bann som har sina egna skäl att fly från häxmästaren. Allt är inte som det verkar och häxmästarens spioner finns överallt när de tillsammans tar sig mot huvudstaden Demar för att försöka hitta Neas mamma och ta reda på vad som har hänt med drakarna. Det är inte lätt att veta vem som vän och vem som är fiende och helt klart är att Nea måste vara på som vakt när den oundvikliga striden mot häxmästaren kommer allt närmare.

Jag är verkligen stormförtjust i den här fantasyvärlden som Jo Salmson bygger upp kring Nea, häxmästaren, stjärnstenarna och drakarna. Berättelsen är så välskriven och här finns så många intressanta karaktärer. Det är dessutom andlöst spännande från första till sista sidan. Jag förstår inte hur vi ska klara väntan på den tredje och avslutande delen!

Draksången
Författare: Jo Salmson
Förlag: Bonnier Carlsen (2016)
ISBN: 9789163887536
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar