tisdag 25 juni 2024

Temasommar: De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström-Jones är den härliga berättelsen om hur den erfarna ägaren till flera järnvägshotell, Wilhelmina Skogh, kliver in på det flotta Grand Hôtel i Stockholm för att rädda det ut en ekonomisk knipa. I början av 1900-talet är hotellet stadens flaggskepp, men styrelsen förstår att det behövs en extraordinär person för att förflytta hotellet in i framtiden. Motvillig anlitar de en kvinna i rollen. Wilhelmina Skogh Är inte någon man sätter sig på och även om hennes idéer är kontroversiella och möter mycket motstånd, måste styrelsen motvilligt erkänna att hon är rätt kvinna för jobbet.

Parallellt berättas också om Ottilia som lämnar Rättvik för att söka jobb på Stockholms finaste hotell. Hon och hennes kollegor kämpat hårt för att deras arbete bakom kulisserna på hotellet ska anses värdefullt i en tuff och mansdominerad bransch.

Baserad på verkliga personer och med stor trovärdighet i de fiktiva delarna berättar författaren en uppfriskande historia som andas kämparglöd. Rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar