tisdag 16 maj 2017

Näckens döttrar

Rec.ex. från Mörkersdottir - tack!
Näckens döttrar av Frida Arwen Rosesund är en berättelse om märkliga händelser och mörka skuggor.

I centrum av berättelsen finns Johanna och Georg. De bor i ett litet torp i skogen tillsammans med sina döttrar Vera och Mary och allt borde vara frid och fröjd. Georg börjar dock ana att allt inte är som det ska med Mary. Johanna vägrar lyssna på honom när han försöker tala med henne om det, men den gamla grannkvinnan Sofia tycks också märka det.

George får svårt att sova och vandrar omkring i skogen om natten. Där stöter han ibland på den unga Rakel. Hon hålls undangömd av sin mor som säger att hon är för ful för att vistas ute bland folk. Men Rakel har också svårt att sova och smyger ut ibland om nätterna. Mannen som hon träffar i skogen väcker hennes intresse och hon blir i det närmaste besatt av honom och gör allt för att få vara honom nära.

Också i prästgården inträffar märkliga saker. Kyrkoherde Dalborg har återvänt efter en tid på Säters sjukhus där han vårdats för nervsammanbrott efter sin hustrus död. Men han har återhämtat sig och tar med sig sin f.d. sköterska Elin till gården. Nu planerar de giftermål, men det finns både levande och döda som missunnar dem det.

Den här boken ger en långsam, smygande obehagskänsla och ibland håller jag riktigt andan under läsningen. Det här är folktro och mystik i en väldigt bra kombination.

Näckens döttrar är den fristående fortsättningen på Att de i tid må väckas.

Näckens döttrar
Författare: Frida Arwen Rosesund
Förlag: Mörkersdottir (2017)
ISBN: 9789175990699
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar