tisdag 16 april 2019

Xirianas gåta (Markus av Trolyrien del 3)Rec.ex. från Pärlan förlag - tack!
Xirianas gåta är den tredje boken om Markus av Trolyrien i fantasyserien med samma namn för ungdomar. Ja, den passar för all del bra för 40-plus:are också!

Markus är tillbaka i Valarien och kämpar vid drottning Diomedas sida för att förhindra att gråsjukan, som suger livskraften ur världen, sprider sig än mer över landet. Samtidigt är prins Albrak i händerna på Xiriana, ökengudinnan, som lovar honom att hon kan göra honom till en mäktig trollkarl. Men så småningom blir det allt tydligare att hon egna planer för Albrak. Dessa två delar av berättelsen vävs samman och blir till ett spännande äventyr, mycket mer ödesmättat än de tidigare böckerna.

Precis som i del två saknar jag lite den humor som fanns i den allra första boken och världsbygget med till exempel klädträden, spotthälsningarna, storsniglarna och jättefjärilarna. Det finns med här också, men är såklart så här i tredje boken inte någon kul kulturkrock längre. Nu blir detta mer en ”vanlig” fantasybok, men det är för all del inte så bara för den är ändå väldigt bra!

Jag har tidigare läst och bloggat om Markus av Trolyrien och Verarnas dotter i samma serie.

Xirianas gåta
Författare: Joseph A Davis
Förlag: Pärlan förlag (2018)
ISBN: 9789187411694
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar