fredag 16 september 2016

Markus av Trolyrien

Rec.ex. från författaren och Pärlan förlag - tack!
Markus av Trolyrien av Joseph A. Davis är en fantasyberättelse om en pojke som av misstag blir hämtad till en annan värld.

När Markus vaknar upp på sjukhuset efter en skidolycka sitter det en okänd kvinna vid hans sjukhussäng. Hon säger att han är prinsen av Valarien och att hon följa honom hem. Landet har invaderats av monster och behöver sin prins och försvarare.

Markus tror inte sina öron, men trots protesterna befinner han sig snart i ett märkligt land där kläder växer på träd, innevånarna dyrkar jättestora sniglar och höjden av artighet är att spotta på den man hälsar på.

Hur han än försöker slingra sig hävdar alla med bestämdhet att han är prins Albrak och innan han vet ordet av är han försedd med ett magiskt svärd och slåss mot gigantiska skräckfåglar.

Markus spelar med för enkelhetens skull och det går långsamt upp för honom att han, trots att han inte är landets prins, har ett viktigt uppdrag att utföra i Valarien. En portal mot monstrens värld har öppnats och av de många olika monster som hotar att förgöra riket är den allra farligaste den sorten som kan förvandla sig till precis vem som helst.

Den här boken är spännande och har många av de klassiska fantasyelementen. Historien innehåller en hel del förvecklingar och Markus vet långt ifrån alltid vad som är sanningen och vem han kan lita på. Det är också en riktigt rolig bok på många ställen - kontrasterna mellan människovärlden (Trolyrien) och Valarien och alla de seder och varelser som Markus möter där. Vem hade till exempel kunnat föreställa sig en bok där hjälten rider fram som en riddare på en jättestor fjäril!
Jag hade en riktigt trevlig lässtund tillsammans med den här boken och tar fram den igen när mina barn är lite äldre.Markus av Trolyrien
Författare: Joseph Davis
Förlag: Pärlan Förlag (2016)
ISBN: 9789187411335
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar