fredag 16 september 2016

Finns det en, finns det flera

Rec.ex. från Harper Collins - tack!
Finns det en, finns det flera av Mhairi McFarlane är en smart och roligt feel good-bok.

Den handlar om Edie, som hamnar i en minst sagt besvärande situation på en kollegas bröllop och får hela skulden trots att det verklige inte är hennes fel. Hennes chef hjälper henne att tillfällig få en paus från onda blickar och ord och skickar henne tillbaka till sin hemstad Nottingham där hon ska jobba som spökskrivare till en biografi om stadens son  - den mycket populära och snygga skådespelaren Elliot Owen.

Att flytta hem med med svansen mellan benen och att dessutom tvingas flytta in hos sin pappa och irriterande yngre syster är minst sagt plågsam. Dessutom visar det sig att Elliot Owen inte är den lättaste att samarbeta med. Edie behöver också ta reda på vem hon egentligen är och vad hon vill ha ut av livet. Kanske är den här pausen i Nottingham precis vad hon behöver.

Mhairi McFarlane jobbar egentligen med ganska stereotypa och förutsägbara chick litt-upplägg i sina böcker. Personen som "tvingas" hem till sin uppväxtort, det romantiska intresset som från början är någon som knappt går att tåla, den snygga killen som visar sig vara ett svin osv. Men skillnaden från andra böcker i genren är att Mhari skriver samma sak, men smartare och roligare. Dessutom har hon alltid en svärta i bakgrunden i sina böcker, alltid ett element av något som är jobbig på riktigt och som inte får någon lösning eller lyckligt slut. Den blandningen toppat med en rapp dialog är det som gör författarens böcker till väldigt underhållande läsning! Finns det en, finns det flera är för mig något svagare än de tidigare böckerna, men den är fortfarande väldigt bra!

Idag konfererar vi om den här boken på Kulturkollo - titta in där och läs!

Jag har tidigare läst You had me at hello, It's not me, it's you och Från och med du av samma författare.

Finns det en, finns det flera
Författare: Mhairi McFarlane
Förlag: HarperCollins Nordic (2016)
ISBN: 9789150919509
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer: