lördag 3 oktober 2020

Just nu i oktober

 


Kulturkollotraditionen att skriva att "just nu"- inlägg den första lördagen i månaden tyckte vi var värd att bevara så den dyker upp på flera bloggar idag t.ex. hos Enligt O, Fiktiviteter, Carolina läser och Litteraturkvalster & småtankar. Häng gärna på du också på din blogg eller på Instagram.

Just nu läser jag väldigt, väldigt lite. Det är en enormt intensiv period på mitt jobb och jag är trött både i huvudet och själen. Det är ovant, för jag brukar alltid orka läsa - det har varit min avkoppling och min tillflykt i alla situationer, men nu fungerar det inte. Men jag har precis avslutat Tritonus av Kjell Westö och det har varit OK att tillbringa lång tid i hans litteratur för som vanligt tycker jag mycket om den värld han skapar. I helgen hoppas jag på att kunna läsa något mysigt och lättsamt. Kanske blir det Hemligare kan ingen vara av Ewa Klingberg, den femte delen i serien om begravningsbyrån Tranan.

Just nu tittar jag på en ny serie på Netflix. Den heter Emily in Paris och känns lite som en Djävulen bär Prada-variant fast i vacker Parismiljö. Sött och lättsamt - precis vad jag behöver.

Just nu lyssnar jag på Ava Max och Miss Li. Ja, det är möjligt att jag delar spellista med min dotter, men hur ska jag annars hänga med i vad kidsen gillar ;)

Just nu längtar jag efter att promenera i krispiga höstlöv, ett lugnare tempo och att få känna mig frisk istället för så där lite småhängig hela tiden.

1 kommentar:

  1. Westö vill jag läsa, men måste hitta min hjärna först. Däremot låter Emily in Paris klockren.

    SvaraRadera