torsdag 30 juni 2011

Hjälp med bokutmaning

Efter sommaren ska vi ha nytt tema i bokcirkeln och på förslag som tema var "utmaning". Fritt för tolkning - att utmana sig själv, att utmana de andra i bokcirkeln, en bok som är utmanande.

Jag är dessvärre först ut och ska välja bok i detta tema, men har ingen riktigt bra idé. Det här är kanske fusk, men någon kanske har något bra tips?

3 kommentarer:

  1. Ja, det var verkligen ett klurigt tema. Det är säkert bara för att Sus hoppas att någon ska välja en bok som är värre än Hertas så att vi kan släppa den...

    Jag tänkte lite såhär: utmanande genre, en författare som har utmanat sig själv i skrivandet (typ Perec), utmanande språk (som Ture Sventon i Paris som jag läst om i språktidningen) eller Björn Ranelid.

    SvaraRadera
  2. Jag säger bara ett ord - Shantaram. En verklighetsbaserad bok om en kille med brottslig bakgrud som flyr till Indien och hamnar i slummen. Det är en väldigt tjock bok, bra och intressant, väääldigt utmanande. Iaf för mig... Och jag tycker ändå jag är en rätt van bokläsare. Nu läser jag den visserligen på engelska, fast det är jag ju oxå mycket van vid.
    Jaja, det var iaf mitt förslag till temat "utmaning".
    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Lina - kanske är det så. Hon verkar lite lurig den där Sus ;) Men om jag väljer Ranelid kanske jag blir förvisad från cirkeln ...

    Cosmopolitan - den har jag fingrat på många gånger och den känns sannerligen som en utmaning. Jag får nog utmana mig med den på egen hand, för den faller nog tyvärr på att den är lite för tjock.

    SvaraRadera