onsdag 8 maj 2013

Era bästa läsplattetips, tack!

Tro det eller ej - jag funderar på att skaffa en läsplatta! Jag som älskar pappersböcker över allt annat. Nästan. Men det finns väldigt tydliga fördelar med läsplattor som ajg ite kan blunda för längra.

Snälla, ge mig era bästa läsplattetips!

24 kommentarer:

 1. Jag har en Kindle Paperwhite och den kn jag rekommendera varmt :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte något med Kindle som gör att man måste handla böcker på Amazon?

   Radera
 2. Jag har en iRiver Story HD och är supernöjd. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kompis har en sådan som har fingrat på. Så lätt den var!

   Radera
 3. Jag har en Letto, AdLibris läsplatta och den funkar jättebra. Genom jobbet har jag en Ipad där jag också läser böcker. Letton är nättare och smidig att ha med sig. Paddan tyngre att hålla i men grafiken jättesnygg och du behöver ingen extra lampa. Letton är krånglig när man ska överföra lånade böcker, men det går, bara man lär sig hur.
  Priset är väl den största skillnaden.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag funderar mycket på läsplatta kontra surfplatta. Jag har läst en bok på makens surfplatta, men den var så tung!

   Radera
 4. iPad, maken byter till svart bakgrund och vit text på nätterna... Han trycker på främmande ord och får förklaringen direkt.

  SvaraRadera
 5. Kindle tycker jag är bra att läsa på:)

  SvaraRadera
 6. Gillar min Letto, men skärmen är lite mörk om man läser inne. Jag läser nästan mer på min iPad. En iPad-mini kanske? Det tror jag att jag hade satsat på.

  SvaraRadera
 7. Jag har lånat ett par böcker på biblioteket som jag läst på iPad:en de funkar riktigt bra. Vad som finns att låna på till en läsplatta varierar beroende på vilket bibliotek man har lånekort på/till.

  Sen har jag haft turen att få några recensions exempel på några böcker. Dom har varit i PDF format, vilket har funkat utmärkt på iPad:en.

  Jag har provar några läsplattor som är avsedda enbart för att läsa på och jag har tyckt att upplösningen har varit för dålig, då blir det jobbigt att läsa.

  Jag rekommenderar en iPad eller en iPad mini.

  Kanske finns det någon "pc" variant som är okej men det har jag ingen erfarenhet utav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst någon bok på vår platta (Acer Iconia A500), men den är så tung. Dessutom obekväm att när man vill ligga ner i sängen att läsa.
   Det är inte så att jag inte kan tänka mig en iPad, men det verkar vara många fördelar med en "ren" läsplatta. Batteritiden inte minst.

   Men å andra sidan är de där iPad-minis väldigt fina ... ;)

   Radera
 8. Jag får väl lägga till mina erfarenheter här ;) Jag har en Sony prs-t1 och en Letto och en iPadmini. Det jag gillar med läsplattorna är att det är behagligt att läsa på dom, inte alls ansträngande för ögonen eftersom det inte är något skärmljus. Det blir samtidigt en nackdel när det är mörkt. Till Sonyn finns det ett fodral med inbyggd lampa som löser det problemet, däremot så finns inte detta till Letton. Sonyn är på något sätt mera rejäl en Letton, lite stabilare. Men båda är bra. Fördelen med läsplattorna är att du kan sitta ute i solljus och läsa utan några som helst problem. iPaden däremot i solljus inte alls så bra men väldigt bra när det är mörkt. Den är också suverän när det gäller att hantera böcker, köpa och låna, lätt som en plätt :) Kindle har jag ingen erfarenhet av själv men har sett att man på Bokon kan köpa e-böcker och ladda ner direkt på en Kindle, men detta är inte något som jag kan eftersom jag inte har någon Kindle. Hoppas detta gjorde dig något klokare och inte mer förvirrad. Kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ylva!
   Jag är fortfarnade ganska förvirrad måste jag erkänna.
   Kram!

   Radera
 9. Jag har en IPad och tycker den är utmärkt att läsa på. Funkar inte så bra i solljus men du hade väl ändå inte tänkt skippa pappersböcker helt. ;)
  Jag hade iofs tänkt köpa mig en Kindle i 30-års present, mest pga att Amazon har ett rejält utbud på e-böcker. Sen fick jag ipaden och upptäckte att det fanns en Kindle app. Du laddar ner den och loggar in med dina inloggningsuppgifter till Amazon.com (det tar två min att skaffa ett konto). När du sen köper en bok så hoppar den direkt in på biblioteket på appen och det är bara att läsa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha - fiffigt!
   Och nej, jag hade inte tänkt skippa pappersböcker ;)

   Radera
 10. Har också en Sony och är väldigt nöjd med den av flera orsaker som Ylva redan har nämnt. Valde bort Kindle för att den är låst till Amazon och jag ville ha möjligheten att låna böcker från biblioteket. Nu finns det tydligen program för att konvertera Kindle-formaten så att det går att läsa från andra läsare men det känns lite som att gå över ån efter vatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK, tack. Får nog kolla in en Sony lite då.

   Radera
 11. Velade i evigheter innan jag bestämde mig för en ipad mini. Jättenöjd med den och fodralet som jag har fått till också, som gör att jag kan hålla den i en hand. Jag hade nästan bestämt mig för en Sony först, men sedan hade mediamarkt erbjudande om en padda för 2500kr och då kändes det som om det inte var så stor skillnad i pris. Jag har mer nytta av en padda en läsplatta, när jag tänker efter. Och jag kommer nog ändå inte dra med mig den ut i solen och läsa, där tar jag hellre pappersbok.

  Ska skriva mer om den på bloggen i helgen.

  SvaraRadera
 12. Jag lånade hem en e-bok för att testa läsa på makens IPad och var lite sugen på att köpa nån variant av läsplatta. Maken ville ge mig en miniIPad i födelsedagspresent men jag kände att jag få föredrar riktiga böcker + kan låna hans vanliga padda om jag vill låna hem en e-bok.

  (Valde förresten en Tiger-väska i present istället ;) )

  SvaraRadera