onsdag 11 september 2013

Att de i tid må väckas

Den här boken fick jag i present i e-boksformat av Mörkersdottir förlag för läge sedan, men eftersom jag dragit mig för att läsa på surfplattan blev det inte av att jag läste den. Nu blev den första jag läste på min nya läsplatta.

Att de i tid må väckas av Frida Arwen Rosesund utspelas i Bergslagen på 1940-talet. Förlaget presenterar den så här:

"Hilda flyr hemmet eftersom hon är gravid och inte vill att hennes far ska upptäcka det. Hon rymmer en natt genom Bergslagens skogar och når utkanten av en by där tvillingarna Lia och Märta bor. De tar hand om henne men uppträder allt mer märkligt.
Johanna förlorar sin man Herman i en tragisk gruvolycka. Hon sörjer, men slåss samtidigt med sitt dåliga samvete eftersom hon blivit förälskad i Georg. Hennes vän Sofia flyttar in och de tar hand om en flicka som blivit stum och som sägs ha fött ett odjur. Johanna kan inte låta bli att undra om olyckan är hennes straff för att hon haft syndiga tankar och när predikanten Mindor och hans Manda dyker upp i byn dras hon sakta in i den sektlika sammanslutningen."

Jag tycker mycket om att läsa om Hilda och Johanna och de olika livshändelser som de kämpar med. Bara det hade kunnat bli en bra bok. Men det här är också något mer - det här är nämligen en riktigt kuslig bok! Den är full av spöken och skrämmande väsen ur folktron. En mörk stämning präglar hela boken som gör att det kryper i kroppen. Jag är synnerligen lättskrämd av mig och brukar undvika spökhistorier, men jag är glad att jag gav just den här spökhistorien en chans.

Att de i tid må väckas - om tillkomsten av en roman [Elektronisk resurs]
Författare: Frida Arwen Rosesund
ISBN: 9789187015915
Förlag: Mörkersdottir förlag (2013)
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer:

 1. Den har jag med som e- bok, låter ju toppen.
  Mia

  SvaraRadera
 2. Den var onekligen aningen läskig, men jag gillade den också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar inte gilla läskigt, men det här var ju ändå bra.

   Radera