torsdag 22 oktober 2015

Andra andningen

Sofie Sarenbrants kriminalroman Andra andningen utspelar sig under Stockholm marathon. Det är en ovanligt kall junidag och regnet fullständigt vräker ner. Trots detta har 3000 deltagare tagit sig till startlinjen. Strax efter att loppet har börjat, faller en man ihop blödande och han avlider senare på sjukhus.

Kriminalinspektören Emma Sköld är på plats för att heja på sin syster Josefin som deltar i loppet, men när ytterligare en löpare hittas död får hon annat att göra. Det blir uppenbart att båda fallen handlar om mord och de hittar snart en gemensam nämnare mellan de båda offren - löpträningsklubben Mission. Det finns flera personer som har anknytning dit -bland annat Josefin. Kan flera personer vara i fara? Kanske finns också mördaren i cirkeln kring löparklubben?

I en spännande kamp mot klockan får poliserna och tävlingsledningen göra allt de kan för att försöka hitta gärningspersonen innan flera löpare mördas.

Rapp och lättläst deckare som ger bra underhållning.

Jag har tidigare läst Vecka 36, Istället för dig och Visning pågår av samma författare.

6 kommentarer:

 1. Ja jösses, denna var otroligt underhållande.

  SvaraRadera
 2. Sarenbrant är perfekt när man bara vill bli underhållen en stund! Jag har lyssnat på hennes böcker och de gör sig bra som ljudbok (inte alla böcker som gör det).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Vem är det som läser in hennes böcker?

   Radera
 3. Härligt denna bok står och väntar på att bli läst i min bokhylla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar du hennes andra böcker, så gillar du denna också.

   Radera