tisdag 22 december 2015

Önska kostar ingenting

Tekniskt sett så är Sara Lövestams bok Önska kostar ingenting en deckare, men för mig är det framförallt en riktigt bra bok om identitet och roller. Det här är andra boken om privatspanare Kouplan som vi får ett ännu mer fördjupat porträtt nu. Det är en intressant karaktär - en person som lever papperslös och står utanför samhället, men som också lever med en otydlig könsidentitet. Ja, inte otydlig för huvudpersonen själv - där har det aldrig varit någon tvekan som saken - men för omgivningen.

När Kouplan får i uppdrag av borgarrrådet Jenny Svärd att leta upp och hämnas på hennes älskarinna som har lurat henne på tvåhundra tusen kronor. Nu är hon försvunnen och Kouplan inleder en jakt efter henne.

Här nystas en händelsekejda upp där det är långt ifrån självklart vad som är sanning. Alla spelar roller och det är mycket skickligt skrivet och sammankopplat med huvudpersonens egna funderingar om identitet. Sara Lövestam är som vanligt briljant och det är därför jag låter denna bok bli en den av mitt "Feel good i december"-tema, för att läsa den här boken gör sannerligen att jag mår bra!

Rekommenderas varmt, precis som alla böcker av den här författaren.

Önska kostar ingenting: andra fristående boken om Kouplan
Författare: Sara Lövestam
Förlag: Piratförlaget (2015)
ISBN: 9789164204790
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar