onsdag 13 juli 2016

Istvillingar

Jag trodde att Istvillingar av S.K. Tremayne var en deckare och blev lite förvånad när jag upptäckte att det var lite mer en spökhistoria. De brukar jag akta mig för, men när jag väl hade börjat kunde jag inte sluta. För visst var den spännande - och läskig - den här berättelsen om en familj som flyttar till ett hus på en avlägsen ö för att börja om efter att deras ena tvillingdotter dött i en olycka. Men flytten ger dem inte den nystart de hoppats på och den överlevande tvillingen börjar uppföra sig mycket konstigt ...

Ja, visst var den spännande, men jag önskar lite att författaren hade bestämt sig för vad hon ville berätta för slags historia. Spöken och spänning å ena sidan, en familj i sönderfall å andra sidan. Kanske hade det kunnat kombinerad, men här sjabblas det bort - speciellt mot slutet.


Istvillingar
Författare: S K. Tremayne
Förlag: Lind & Co (2016)
ISBN: 9789174614909
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer:

 1. Jag trodde också att det var en deckare och blev väldigt besviken för boken var så spretig och författaren fick inte riktigt ihop det.

  SvaraRadera
 2. Har hört mycket om den här boken, både bra och dåligt. Kunde inte låta bli att köpa den under pocketrean nu i sommar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, absolut läs och bilda dig din egen uppfattning.

   Radera