lördag 30 juli 2016

Väck mig när det är över

Rec.ex. från författaren - tack!
Väck mig när det är över är den fristående uppföljaren till Anne-Lie Högbergs debutroman Det kommer aldrig mer att vara du.

Vi får möta Agnes igen, Hon har hittat kärlek igen efter den uppslitande skilsmässan. Hon är lycklig med Tobias och känner sig åtråvärd i sitt nya förhållande. Nu försöker de hitta ett familjeliv som fungerar med fyra barn som ska samsas. Smolket i glädjebägaren är att tonårsdöttrarna, som från början nästan var bästa vänner, inte alls fungerar tillsammans och Agnes känner att hon måste värna sin dotter mot Tobias dotter.

Så kommer en är julaftonsmorgonen då Agnes upptäcker en knöl i bröstet och mattan dras undan under hennes fötter igen. Hon har svårt att säga det till Tobias, han har ju redan förlorat en fru till cancer. Hon kan inte prata med sin syster då de är mitt uppe i ett bråk och har inte talat med varandra på länge. Hon är dessutom höggravid och Agnes vill inte oroa henne. Hon känner det som att hon står helt ensam. Ska hon klara det?

Väck mig när det är över är en stark berättelse om viljan att leva, men det är inte bara en sjukdomsskildring utan också en fin relationsroman. Jag tycker om att läsa om Agnes och kanske särskilt mycket relationen mellan henne och systern  En bok om att hitta kärlek igen, om hur man får en "ny" familj att fungera och om vad som är viktigt i livet.

En bok att gråta till och att bli stärkt av.


Väck mig när det är över
Författare: Anne-Lie Högberg
Förlag: Ordberoende Förlag (2016)
ISBN: 9789187595226
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar