onsdag 15 mars 2017

Beppe testar: 15 godisexperiment

Rec.ex. från Bonnier Carlsen - tack!
Vi fick hem Beppe testar: 15 godisexperiment på posten och barnen kastade sig över den.

Nu är vi inte en sådan familj som lyckas med att ha godis hemma i skåpen, men en snabb utryckning till affären gjorde att vi kunde testa roliga experiment som t.ex. marshmallow-gubben som växer och den törstiga geléråttan. Vi testade också ett par experiment med choklad.

Experimenten är enkla och instruktionerna är tydliga och ett barn som kan läsa själv har troligen inga problem med att själv förstå vad som ska göras. Till varje experiment finns också en faktaruta som förklarar varför godiset beter sig som det gör i de olika testerna.

Eftersom delar av experimentmaterialet oundvikligen hamnar i barnens magar, har vi varit lite försiktiga med hur ofta den här boken får plockas fram, så vi har fortfarande flera roliga experiment kvar att testa.

Vi gillar Beppe Singers experimentböcker och har haft mycket kul med Beppe testar - 15 experiment i köket som vi skaffade till barnen förra julen (tillsammans med en låda full av allt man behövde för att kunna kladda loss i köket) och när dottern vann en bok på biblioteket så valde hon Beppe testar - 15 detektivexperiment som vi är spända på att upptäcka tillsammans.

Beppe testar! 15 godisexperiment
Författare: Beppe Singer
Förlag: Bonnier Carlsen  (2017)
ISBN: 9789163886058
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar