söndag 11 juni 2017

Bettys värld

Rec.ex. från Printz Publishing - tack!
Bettys värld av Marie-Louise Marc handlar om Betty Svan som arbetar som reporter på det glammiga magasinet Gala. Hon börjar dock känna sig lite trött på livet på redaktionen och trött på sin minst sagt oförutsägbara chef. Kanske finns det något annat, men meningsfullt för henne att skriva om än kändisarnas relationer.

När det börjar pratas om nedskärningar på förlaget känner hon sig orolig. Hon har inte levererat så många artiklar som väckt chefens gillande på sistone och alla andra är så unga och hungriga.

Titt som tätt ringer hennes mamma från äldreboendet och vill ha hjälp med än det ena, än det andra. När hon inte rymmer förstås. Betty blir både irriterad och får dåligt samvete. Dessutom oroar hon sig för sina barn, trots att de både är vuxna och utflugna. 

Kärlek är heller inte ett lätt kapitel i Bettys liv. Är Dan, den snygge chefredaktören på golftidningen, rätt för henne? Eller är det den nyinflyttade grannen Henrik som fångar hennes intresse?

Mot bakgrund av ett försommarvackert Stockholm får vi följa Bettys vardagsbekymmer och bestyr. Det är lite glam och lite flärd. Ganska mycket surdegsbröd. Ibland hamnar Betty  i dråpliga situationer, ibland får berättelsen ett allvarligare anslag. Det enda jag inte riktigt uppskattar är huvudpersonens funderingar kring varför en psykiater (grannen) inte skulle kunna bli förälskad i en "skvallerjournalist". Det kändes omodernt och onödigt.

Feel good som funkar! Bettys värld är en lättsam liten sommarkaramell som du tar dig igenom på en eller två kvällar. 

Bettys värld
Författare: Marie-Louise Marc
Förlag: Printz Publishing (2017)
ISBN: 9789188261656
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

5 kommentarer:

  1. Den där har jag spanat på och den verkar riktigt trevlig!

    SvaraRadera
  2. Mycket underligt, har läst exakt samma tema om modern och dottern som hyr stuga av ett par i skärgården varje sommar och hur detta utvecklas....Känns som rent plagiat! Trist.

    SvaraRadera