lördag 1 januari 2022

Just nu i januari 2022


Årets första "just nu"-inlägg blir på årets första dag. Dags att kolla det kulturella nuläget med en liten enkät. Du hittar svar på frågorna också hos Och dagarna går,  Enligt O och Fiktiviteter. Svara gärna själv också!

Just nu läser jag ut böcker jag inte hann avsluta innan årsskiftet. Jag blandar mellan Moster Paulas kattkafé av Charlie Jonas och Bumerang av Tatiana de Rosnay.

Just nu tittar jag inte på något speciellt. Det blev lite många julfluff-filmer i december och i jul och under mellandagarna har det varit fokus på umgänge och lite läsning när tiden tillät. Men jag planerar att se jubileumsprogrammet om Harry Potter-filmerna som fyller 20 år i år, och maken och jag ser fram emot att kolla på Station Eleven när vi hittar tid till det. Jag är nyfiken på hur de har lyckats med filmatiseringen av boken av Emily St John Mandel.

Just nu lyssnar jag på Olivia Rodrigo som dottern precis introducerat mig för.

Just nu längtar jag efter de kulturevenemang jag har bokat in i vår. Hoppas, hoppas att de blir av! Jag ska åka till Stockholm i januari och se Rain Main med Jonas Karlsson och Robert Gustavsson. I februari är det dags för läsretreat i Varberg och i mars är det inplanerat både Jesus Christ Super Star med Peter Jöback och Ola Salo och en konsertversion av Kristina från Duvemåla. Peppen är stor!

2 kommentarer:

  1. Måste verkligen läsa Station Eleven! Och så MÅSTE det gå att ses i Varberg. Alldeles för länge sedan!

    SvaraRadera
  2. Många härliga evenemang där! Hoppas de blir av.

    SvaraRadera