lördag 25 juni 2022

Sommarlovsboktips 13: Ur askan och I mörkret

Idag tipsar jag om två böcker av samma författare. Jag fick Nina Areklews bok I mörkret skickad till mig som rec.ex., men jag hade inte läst del ett i serien Ur askan så jag fick ju börja med den.
Den här kriminalserien heter Ulvö-serien och utspelas i trakterna kring Örnsköldsvik.

Sofia Hjortén är utredare hos polisen och återvänder till hemtrakterna efter att ha gjort karriär vid Stockholmspolisen. När hon utreder ett brutalt mord i "Ur askan" stöter hon på en gammal kärlek. Fredrik Fröding hoppade av utbildningen till polis och stora delar av han liv präglad av att han förlorade hela sin familj i Estoniakatastrofen. Nu är han misstänkt för mord.

Det första mordet följs av fler och Sofia kämpar mot riden för att hitta mördaren. Fredrik gör detsamma för att rentvå sig.

Det är en välberättad historia i högt tempo med trovärdiga karaktärer och oväntad upplösning.

I nästa bok försvinner en 4-årig flicka från familjens fritidshus. Det är en iskall vinternatt och det finns inte en sekund att förlora i försöken att hitta flickan. Sofia engagerar sig extra mycket i utredningen som kommer extra nära då hon själv är gravid med sitt första barn. Andra boken är ännu lite bättre än den första tycker jag. Intrigen är spännande och jag tycker om att få lära känna karaktärerna lite bättre, men jag tror att den fungerar bra att läsa fristående också.
Miljön där kriminalroman är placerad, Örnsköldsvik, Ulvön och Höga Kusten, bidrar till stämningen i böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar