måndag 27 juni 2022

Sommarlovsboktips 14: Offermakaren och Dalskuggan

Det blir ett dubbeltips idag också, som avslutning på spänningsveckan, nämligen de två första delats i Viveca Stens serie Åremorden.

Del ett heter Offermakaren och den var inleds med att en död människa hittad i en lift i Åre precis när skidsäsongen har börjat. Polisen har anledning att tro att den döde har mördats. Årepolisen Daniel Lindskog och den nyanställde Hanna Ahlander, som tidigare arbetat i Stockholm, försöker lösa fallet och hitta mördaren innan fler personer dör. Det blir en hisnande jakt och ett oväntat slut.

I del två Dalskuggan fortsätter Daniel och Hanna att arbeta tillsammans, men den här gången ett fall som leder dem till en frikyrklig sekt som fått starkt fäste i några isolerade byar. Berättarperspektivet skiftar mellan polisernas utredning och tankarna hos en ung kvinna inne i sekten som drömmer om att göra sin plikt mot gud som pastorshustru, men som blir alltmer rädd för var dag som går. Den här boken är ibland så spännande att jag håller andan.

Båda böckerna använder miljöerna i och kring Åre som bakgrund till historien och det är lite extra roligt att läsa då vi har stuga utanför Åre och känner till området lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar