måndag 1 maj 2023

Månadssammanfattning april 2023

Läsresan i april har gått från Stockholm via Ådalen, Gällivare och Dalarna till Kamerun vidare till Huskvarna och Kiruna för att avslutas i Italien. Ja, och så en liten avstickare till "Dödens ö". Det är en grafisk roman av Knut Larsson och det var månadens bok i min bokcirkel. Tyvärr missade jag samtalet om den, men jag tänker att det var ganska klurigt eftersom boken nästan inte innehållet någon text.

"Stå inte för nära kanten" av Annika Mayer var månadens gula hyllvärmare i läsutmaningen #färggladahyllvärmare2023 och gul och fin var även "Ta ner solen" av Sara Molin, men den får inte räknas in i den utmaningen.

Lite #påskekrim och böcker som passade in på månadens tema #kaffeochkulturbrott blev det också med Ulrika Rolfsdotters "Syndabarn" och Anna Kurus "De ensamma".

Egentligen kan man nog säga att även "Tålamod" av Djaili Amadou Amal och "Lucretzias porträtt" av Maggie O'Farrell passar in på brotts-temat om man tänker på det i vidare bemärkelse. De två sistnämnda tillsamman med Sara Paborns "Svartstick" var månadens tre läshöjdpunkter.

Vilken var din bästa april-läsning?

2 kommentarer: