onsdag 6 januari 2016

Stella betyder stjärna

Rec.ex. från författaren - tack!
Stella betyder stjärna av Bobbi A. Sand är berättelsen om Isa. Hon är 14 år och ska egentligen tillbringa några veckor på ridläger, men hon lyckas lura sina föräldrar för att få stanna hemma helt ensam. En dag träffar hon Stella som är på väg för att söka upp sina familj och ställa dem mot väggen. Tillsammans ger de sig ut på en road trip genom sommar-Sverige. Isa ställs inför situationer som hon inte varit med om förr t.ex. när de övernattat i ett queerkollektiv och liftar genom de småländska skogarna. Hon är skrämd, men ännu mer fascinerad av Stella, som är helt orädd, men ibland agerar utan att tänka hur konsekvenserna blir för anda människor. Hon har också en skör sida och hon finner tröst i alkohol.
Isa dras i in hennes värld och följer henne till en början utan frågor. Hon tvingas dock att stanna upp och att tänka för att inte bli helt blända av Stella. Men det är svårt att bestämma sig för vem man vill vara när man inte är säker på vem man är.

Det här är en varm, känslosam och sorglig bok om att vara ung och osäker på sig själv. Om att hitta sig själv och våga visa sitt verkliga jag för andra.

Och det syns inte riktigt på bilden, men omslaget är fantastiskt fint!

Jag har tidigare läst Tatuerade tårar av samma författare.


Stella betyder stjärna
Författare: Bobbi A Sand
Förlag: Transcenders Media (2015)
ISBN: 9789198043471
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar