onsdag 6 januari 2016

Vargskräck - en hunddeckare med Flingan & flocken

Rec.ex. från Idus förlag - tack!
En hunddeckare - kan det vara något? Ja, det tycker jag!

Boken presenteras så här av förlaget:
"Vem är det som gömmer blodiga köttstycken i skogen? Och varför? Går det verkligen en livsfarlig varg lös i Torslanda? Vem är den skäggige mannen som smyger omkring? Och vad pågår egentligen i "Häxans hus"?

Elvaåriga Flingan Fjällström och hennes pudel Buffy hamnar oväntat mitt i ett dramatiskt äventyr.
Som tur är får de hjälp av sina nya hundvänner Hero, Dockan, Chess och de andra. När faran lurar runt hörnet så finns det bara ett sätt att klara sig – genom att hjälpas åt."

Vargskräck av Jeanette Bergenstav är en spännande och lagom läskig mellanåldersbok. Min enda invändning är egentligen att det förekommer en del byten i berättarperspektiv som inte fungerar så bra för mig. Boken berättas nästan genomgående ur Flingans perspektiv, men på ett ställe är "mamma" plötsligt "Jenny" och de bådas perspektiv blandas i samma stycke. På ett annat ställe är det plötsligt en av hundarna som "berättar" ett litet stycke. Bättre att hålla det konsekvent.

Men annars var det riktigt trevlig läsning. Boken kommer så klart bli extra populär bland de barn som redan gillar hundar. Och de som inte gör det kommer att gilla hundar efter att ha läst boken :)

Den här boken är den första delen i en planerad serie om Flingan & flocken.

Vargskräck : en hunddeckare med Flingan & flocken
Författare: Jeanette Bergenstav
Förlag: Idus (2015)
ISBN: 9789175772103
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer: