måndag 27 augusti 2012

Breakfast at Darcy's

För en tid sedan läste jag From Notting Hill With Love Actually av Ali McNamara och skaffade sedan även Breakfast at Darcy's. Ibland behöver man bara lite brittisk "rom com".

Darcy lever ett hektiskt liv i London. Hennes arbete på en tjejtidning är kanske inte det mest utmanande, men hon tycker om mode och flärd och livet passar henne ganska bra. Då får hon besked om att hennes moster Molly har gått bort. De har inte setts på fler år, men Darcy har många fina minnen av sin släkting som hon tillbringar många somrar hos. Hon reser till Irland för att vara med på begravningen och får till sin förvåning veta att hon står som ensam arvtagare. Hon blir ännu mer förvånad när det visar sig att en del av arvet består av en nästan helt obebodd ö utanför Irlands kust. För att Darcy ska få ärva även de kontanta medlen måste hon bo på ön i ett år och dessutom locka med sig 14 andra personer som är villiga att slå sig ner på ön.

Man kan väl lugnt säga att Darcy är långt utanför sitt bekvämlighetsområde när hon stiger i land på ön Tara med sina designerkläder och storstadsvanor. Hon är dock mycket envis och till sin hjälp har hon den tjurige, men händige, Dermot och den vänlige och välvillige advokaten Niall. Snart har de lockat dit några äventyrslystna personer som kan tänka sig att bo på ön. De stöter på större problem än de räknat med, men Darcy börjar, mot alla odds, trivas och kanske har det något att göra med den snygga Conor som också flyttat med ut till ön.

Ja, ni förstår upplägget och det är precis så rart och förutsägbart som det verkar. Har man inget emot det så är det mysig och avkopplade läsning. Ett plus för beskrivningarna av det vackra irländska landskapet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar