måndag 17 augusti 2015

Var är Kaninis?

Rec.ex. från Grensmans förlag  - tack!
Har du träffat Jullarna? Det hade inte vi heller förrän vi läste boken Var är Kaninis? av Holmfridur Hardardorttir.

Boken handlar om Tova som har flyttat till en ny lägenhet med sin familj. Efter en utflykt till godisbutiken upptäcker hon att hon har tappat bort sin älskade gosedjurskanin. Redan tidigare har Tova och hennes bror märkt att det är något magiskt med tapeten i Tovas rum. Nu får de veta vilka det är som bor där bakom. För det är just Jullarna! Det finns flera figurer som kommer till barnen när de behöver dem som bäst. I den här boken är det Elska - kärlekens julle - som hjälper Tova när hon är ledsen och saknar sin Kaninis.

Det här är en berättelse som barn känner igen sig i och Elska är en rolig filur som är lätt att ta till sig. Illustrationerna av Emmalill Frank är härligt färgstarka och människorna är tecknade lite som seriefigurer. Som vuxen tycker jag att historien är lite lång och att den hade mått bra av att stramas upp lite - och det beror inte bara på jag är trött när sonen vill ha den läst för sig som nattningssaga ;)

Min 4-åring blev inspirerad av boken och byggde genast ett Duplo-hus åt Jullarna. Vi kommer att hålla utkik efter fler böcker om de här färgglada och vänliga figurerna.


Var är Kaninis?
Författare: Hardardottir Holmfridur
Illustratör: Emmalill Frank
Förlag: Grensman Förlag (2015)
ISBN: 9789198139716
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer:

 1. Kul att sonen hittat en ny favo bok o hoppas att det finns fler i samma serie för det kan bli ganska tröttsamt för föräldrarna om det ska läsas samma bok om o om igen till varje nattning,
  Hur är det med dig har du upptäckt min senaste favo o tillika Västeråsförfattare som skriver om 1970-talets V-ås, se mitt senaste inlägg? Det e Hans-Olov Öberg som har skrivit en trilogi i från tre olika tidsperioder o jag har bara hunnit med den första Djävulens tonsteg. Jag minns inte om du sagt vilken ort i Västmanland du kommer i från el. om jag bara har glömt bort det. Jag växte upp i staden i från femårsåldern o som en rolig detalj e jag jämgammal med dem i boken o har tjatat lite med författaren på FB o vi har hittat fler likheter.
  Kramis i från en nyfiken Pockethexa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer fler böcker tror jag och så länge får vi blanda upp med annat ;) Har inte läst Hans-Olov Öberg, men är nyfiken. Jag är uppvuxen i Surahammar, men har bott i Västerås i omgångar.
   Kram!

   Radera