lördag 5 september 2015

Bästa kalaset

Rec.ex. från Idus förlag - tack!
Dottern har varit på kalas idag. Kalasklädd, i spänd förväntan med noga utvald present i fint paket. Kalas är härligt, men det är också något som barn snabbt lär sig att de kan använda som ett slags maktmedel. "Om du inte gör det, så får du inte komma på mitt kalas!" är kanske en mening som kan kännas bekant.

Barnboken Bästa kalaset av Linda Palm tar upp dessa frågor på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Det är en bra start att läsa boken och sedan prata om hur det kan bli om man inte är en schysst kompis just när det kommer till kalas.

På mina barns förskola och skola är det väldigt noga med att inga kalasinbjudningar delas ut på plats, utan får postas och det är en bra idé. De försöker också hålla nere kalaspratande bland barnen till ett minimum, men det kan ju vara svårt att styra. Den här boken är ett bra stöd. Barnen kan utan problem sätta sig in i situationen som det handlar om i den och det gör det lätt att prata vidare om hur man ska vara mot varandra - både när det gäller kalas och annars.

Dessutom blir jag riktigt glad av de härliga illustrationerna av Johanna Lundqvist Björn.


Bästa kalaset
Författare: Linda Palm
Illustratör: Johanna Lundqvist Björm
Förlag: Idus Förlag (2015) ISBN: 9789175772288
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar