onsdag 23 september 2015

Champagne på Skånska

Rec.ex. från Hoi förlag - tack!
Ellinor har flyttat hem från New York till Lund efter att en kärlekshistoria har fått ett abrupt slut. Men hon har börjat om och fått ett flashigt jobb på en reklambyrå och hon bor fint i centrala Lund. Hon vill vara singel, klara sig själv och njuta av det goda livet.

När hennes far plötsligt, och alltför tidigt, dör Ellinor ställs hennes tillvaro på sin spets. Händelser tidigare i livet kommer upp till ytan och nya oväntade människor dyker upp i hennes ordnade tillvaro. I faderns sommarhus på Österlen får Ellinor tillfälle att fundera på vem hon är och vem hon vill vara.
Jag gillar den här lilla glittrande "feel good"-pralinen. Den är helt förutsägbar och författarna har missat lite vad gäller inkubationstiden på vattkoppor, men jag charmas ändå av Champagne på Skånska av författartrion Monica Carnehult, Lillemor Bruce och Johanna Holm.

Kanske beror det på att boken delvis utspelas i Lund. Jag gillar att läsa om bekanta miljöer och här är min hemstad kärleksfullt skildrad och det finns mycket igenkänning.

Kanske beror det på att storyn, trots att man snabbt förstår precis hur det ska gå, berättas med stor värme och att karaktärerna är något mindre schablonartat än vad som är vanligt i genren.

Hursomhelst så är detta en söt bok som värmer och pigga upp i höstmörkret!

Champagne på skånska
Författare: Carnehult/Bruce/Holm
Förlag: Hoi (2015)
ISBN: 9789175579818
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer:

  1. Läste Champagne på skånska nu på semestern. Det som står ut, för mig, är den fina sommarstugeskildringen och det perfekta midsommarfirandet med sina hjärtevärmande skavanker. Jag gillade växthusmiljön, doften av tomat. Och mötet mellan generationer över en kopp kaffe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns många trevliga detaljer att tycka om i den här boken.

      Radera