måndag 31 oktober 2022

Höstlovsboktips: Amari och nattbröderna

Lite sent här på kvällskvisten kommer det första höstlovsboktipset - "Amari och nattbröderna" av B.B. Alston.

Amari är säker på att hennes försvunne bror Quinton lever. När hon hittar en inbjudan till ett sommarläger på Byrån för övernaturliga angelägenheter gömd i hans garderob bestämmer hon sig för att söka upp det märkliga stället för att få ledtrådar om sin bror. Besöket på Byrån blir en ögonöppnare för Amari, hon inser att magi och övernaturliga krafter existerar och blir mer och mer säker på att nyckeln till hennes brors öde finns på Byrån. Hon bestämmer sig för att försöka bli antagen till Byråns skola, något som blir en svår utmaning då hon tävlar mot andra kandidater som har växt upp i den magiska världen.

Försvunnen bror, magisk skola, underdog som huvudperson - ja, ni förstår att upplägget bäddar för en riktigt spännande berättelse. Komponenterna är inte helt nya, men boken levererar en historia som är både nervpirrande och engagerande. Mycket tack vare Amari som är en cool och rolig huvudperson.

Jag läste den här boken högt för min son (som då var 10 år) och vi gillade den mycket båda två. Del två i serien kommer i november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar