söndag 14 januari 2024

Julmys på Wishing Wood

Egentligen var jag inte jättesugen på att läsa flera böcker i serien Wishing Wood av Holly Martin efter att ha läst första delen. Men så blev jag förförd av en fin julbox från Lavender Lit och boken Julmys på Wishing Wood landade hemma hos mig. Om man vill läsa böckerna i ordning så finns det en bok emellan och det här är alltså del tre i serien.

Huvudpersonen är den tredje brorsan Brookfield i den lilla semesterbyn i Wales (de tidigare böckerna handlar om River och Bear).

Heath har nästan gett upp om kärleken och tänker att han får nöja sig med livet med sin dotter och bröderna och deras familjer bland trädkojorna i Wishing Wood. Då gör Evergreen Winter entré i hans liv när hon kommer för att säsongsarbeta i semesterbyn över jul.

Hon är en rastlös själ som reser runt i en gammal cirkusvagn med sin häst Thunder som sällskap. Händelser tidigare i hennes liv har gjort att hon har svårt att lita på människor och släpper inte gärna någon nära.

Attraktionen dem emellan är omedelbar, men båda håller tillbaka av olika anledningar.

Precis som i den förra boken är allt väldigt tillrättalagt. Människorna är perfekta och säger så kloka och förnuftiga saker till varandra. Här blir det med ytterligare en dos extra allt när den redan sockersöta handlingen kryddas med massor av julmys. Tyvärr räddar det inte upp boken. För mig blir det bara frustrerande att läsa den hör berättelsen där nästan ingen har ett normalt namn och ingen av dialogerna känns naturliga eller trovärdiga.

Jag får nog konstatera att det här inte är en serie för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar