söndag 14 januari 2024

The Twelve Days of Dash and Lily

För alla oss som läst och älskat Dash and Lily's Book of Dares är uppföljaren The Twelve Days of Dash and Lily av Rachel Cohn ocg´h David Levithan ett måste. Den är inte riktigt lika smart och fin sin den fösta boken, men den är ju svårslagen. Den är dock väldigt mysig ändå och det härligt att befinna sig i Dash och Lilys juliga New York igen.

Har man inte läst första boken så kommer texten här nedan innehålla spoilers.

Dash och Lily har varit ett par i snart ett år nu och det drar ihop sig till Lilys favorithögtid. När hennes farfar blir allvarligt sjuk, hennes föräldrar börjar prata om att flytta från NY och hennes bror dessutom vill flytta ihop med sin pojkvän skakas Lilys värld om ordentligt. Hon har svårt att komma i julstämning och när hon missar vissa tidiga julförberedelser som tidigare nästan varit heliga blir Dash och Lilys bror oroliga för henne. Relationen dem emellan har varit lite frostig, men nu hjälpa de åt för att Lily ska hitta julmagin igen.

Titeln på boken syftar på julsången "The Twelve Days of Christmas" och de olika kapitlen har namn som anspelar på de olika verserna i sången.

Inte alla idéer för att muntra upp Lily går riktigt som Dash har tänkt, men han är inte den som ger upp. Han ska få Lily i julstämning igen och det kommer förhoppningsvis också föra dem närmare varandra.

En mycket söt och mycket julig bok om kärlek, familj och jul.

Den här boken var decembers bok i utmaningen #färggladahyllvärmare2023

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar