onsdag 15 november 2017

Spökflickan hemlighet

Rec.ex. från Ordalaget 
bokförlagtack!
Jag fick Spökflickans hemlighet av Ann Olerot skickad till mig precis lagom till Halloween och höstlovet. Perfekt tajming för den här lagom läskiga spökhistorien.

Moa följer motvillig med sin familj på semester. De har hyrt en stuga på landet i Småland och Moa kan inte tänka sig något tristare och är inte alls sugen på att tillbringa sommarlovet utan sina kompisar. Men redan på vägen dit börjar det hända märkliga saker. Hon ser en flicka i nattlinne på motorvägen. Varför irrar hon omkring där? Flickan försvinner spårlöst, men Moa kan inte sluta tänka på vad hon sett.

När det kommer fram till stugan lär Moa känna grannpojken Elias och han berättat att han också har varit med om märkliga saker. Flickan från motorvägen, ett övergivet hus mitt ute i skogen och några märkliga spegelskärvor får stor betydelse i det äventyr som barnen dras in i. De verkar vara utvalda för att lösa mysteriet med spökflickans hemlighet.

Spökflickans hemlighet är en blandning av en spökhistoria och en klassisk detektivhistoria. Moa och Elias måste göra efterforskningar för att lösa mysteriet och de är både påhittiga och modiga. Spökerierna i boken är ganska läskiga och det är bitvis riktigt spännande. 

Det här är den första boken i en serie om Moa och Elias.

Spökflickans hemlighet
Författare: Ann Olerot
Förlag: Ordalaget bokförlag (2017)
ISBN: 9789174692143
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar