torsdag 3 januari 2019

Felsteg


Årets första bok blev den här deckaren. Felsteg av Maria Adolfsson är en rasande bra spänningsroman som utspelas på den fiktiva ögruppen Doggerland med sin blandning av skandinavisk och brittisk kultur.

Huvudpersonen Karen är polis och får i uppdrag att utreda mordet på en kvinna som hittas ihjälslagen i sitt hem. Fallet kompliceras av att kvinnan är polischefens fd. fru och att Karen precis har tillbringat en natt på hotell med honom.

Alla vill helst ha ett snabbt avslut på fallet och tar den närmast liggande förklaringen - ett inbrott som spårade ur - men Karen börjar undersöka den döda kvinnas koppling till ett kollektiv som fanns på ön på 70-talet.

Det här är riktigt, riktigt bra! Här finns en skickligt konstruerad plot med en tvist. Miljöerna som beskrivs är den perfekta bakgrunden till en spänningsroman och jag gillar huvudpersonen. Hon har i och för sig en tragisk händelse i sitt förflutna som hon bearbetar (i det närmaste obligatorisk ingrediens i polisromaner), men hon är också smart, mogen och cool.

Jag ser fram emot att läsa fler böcker i den här serien!

Felsteg
Författare: Maria Adolfsson
Förlag: Wahlström & Widstrand (2018)
ISBN: 9789146234173
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

3 kommentarer:

  1. Jag köar redan på del två på biblioteket!

    SvaraRadera
  2. Läs gärna min bok Familjen, som kom ut 10 januari på Lind&Co. Det är den första delen i en serie om kriminalaren Erik Ljung i värmländska Sunne. Ljudboken kommer ut 21 januari med Reine Brynolfsson som uppläsare. Hoppas du vill läsa!

    SvaraRadera