lördag 5 november 2022

Höstlovsboktips: Asynja - Kungens grav och Frejas svärd

Dagens höstlovsboktips är inte bara en bok utan två - nämligen de första delarna i Elisabeth Östnäs serie Asynja.

I den första delen Kungens grav får vi träffa Disa som tar sin brors namn och söker tjänst som soldat i Alsnökungens hird. Hennes mål är att hämnas sin familj och för att göra det är det oerhört viktigt att inte bli avslöjad som flicka. Livet som "Rävunge", som de yngsta barnsoldaterna kallas, är mycket hårt Disa måste gång på gång förtjäna sin plats. En natt tvingas vaka vid en gravkulle - då upptäcker hon att hon får kontakt med uråldriga krafter. Kan de hjälpa henne att få sin hämnd?

I del två, Frejas svärd, blir Disa kidnappad av en grupp åldringar som inte låter sig luras av hennes pojkförklädnad. De är istället övertygade om att gudinnan Freja ska återfödas genom henne och hon får utstå flera prövningar som ska bevisa att hon är den utvalda.

Elisabeth Östnäs har tidigare skrivit ungdomsromanerna i serien Sagan om Turid som utspelas under samma tidsperiod. De har jag läst och jag tyckte mycket om dem!

Här tar hon tillsamman med serietecknaren Lina Neidestam med en yngre läsargrupp på ett spännande och bitvis otäckt äventyr i vikingatiden. Teckningarna är mörka, suggestiva och väldigt snygga!

Läs hörrni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar