söndag 8 februari 2015

Maze runner - I dödens labyrint

Maze runner - I dödens labyrint av James Dashner var ingen bok för mig. Visst var det ibland lite, lite spännande, men på det stora hela var boken ganska ologisk och konstig.

Förlaget presenterar den så här:
"När Thomas vaknar upp i en hiss minns han ingenting, bara sitt eget namn. När hissdörrarna öppnas möter Thomas en stor grupp tonårskillar, som liksom han själv har fått sina minnen raderade. De är inlåsta i ett stort område som omges av höga stenmurar. Allt de vet är att dörrarna till en enorm labyrint som omger dem öppnas varje morgon, och varje kväll stängs de. Labyrinten myllrar av dödliga faror, och väggarna i den flyttas dessutom varje natt. På något sätt måste de försöka hitta ut, men hur? Då händer något oväntat - Teresa skickas dit. Hon är den första tjejen någonsin som kommit. Det verkar som om hon och Thomas känner varandra sedan tidigare. Vad betyder det? Kan hon vara till hjälp när de ska försöka ta sig därifrån levande? Och vem vet vilka svar som väntar där ute ..."

Jag vet inte varför det inte funkade för mig - dystopier behöver kanske inte alltid vara logiska, men den här kändes bara platt. Är dock lite nyfiken på att se filmen (när den kommer på DVD) för jag skulle så gärna vilja se hur de löst de mystiska mördarvarelserna ute i labyrinten så att de inte vara blir urfåniga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar