söndag 8 februari 2015

Svarta änglar

Rec. ex. från EA-förlag. Tack!
Svarta änglar av Rebecca Chance är verkligen en bok med extra allt och - om du frågar mig - det blir alldeles för mycket!

Förlaget presenterar boken så här: "Limehouse wharf är en luxuös byggnad i Docklands i London. Den innehåller bland annat ett rehabiliteringscenter för människor som genomgått plastikoperationer. Alltihop ägs av en mycket rik oligark och hans hustru. Han äger också ett fotbollslag och är inblandad i en del tvivelaktiga verksamheter
Bland klienterna finns bland annat en skådespelerska som efter en fin karriär i England lockades över till USA för att göra filmkarriär, men tvingades till en rad operationer för att hon skulle passa i "mallen". Satsningen slog fel och nu vill hon återfå sitt gamla utseende. Där finns också en CIA-agent som av lätt gissade skäl måste byta identitet och ansikte. Där finns också flera andra excentriska människor med böjelser och egenheter."

Ja, ni förstår. Författaren går verkligen "all in" med excentriska karaktärer och toppar det hela med rejält med sexscener.  Det i sig är inget fel, men den sanslösa kombinationen i ett rasande tempo gör att inget riktigt går att ta in. Berättelsen kör på fulla cylindrar hela tiden och ingen berättelse väger tyngre eller gör något djupare intryck än någon annan. En liten stunds nöje, men en bok som glöms lika snabbt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar