måndag 15 juni 2015

Kvinna i svart

Jag är ingen storkonsument av spökhistorier. Jag är lite för feg. Men på något sätt hade Kvinna i svart av Susan Hill letat sig in i min bokhylla och vad gör man inte för en läsutmaning;)

När den unge advokaten Arthur Kipps skickad till en avlägsen liten by för att reda ut dödsboet efter Mrs Drablow ser han det som en chans att komma ifrån vardagsrutinerna i London och en möjlighet att visa sin chef att han är att lita på.
Ganska snart inser han dock att hans uppdrag inte kommer att bli någon enkel sak. Byborna vill inte prata om Mrs Drablow och de kommer med märkliga antydningar. När Kipps efter den dystra begravningen åker till huset Eel March House för att ta hand om pappersarbetet avslöjar huset pö om pö sina skrämmande hemligheter.

Hu! Ja, det är verkligen ruskigt. Inte på ett blodigt och övertydligt sätt, utan riktigt smygande, krypande och ruggigt sätt.

Är du ute efter en riktigt klassisk spökhistoria så är det här ett bra val. Läs om du törs!

Jag kryssade "That scares you" på min sommarbingobricka.

6 kommentarer:

 1. Den är riktigt bra (och skrämmande på det där krypande och långsamma sättet)! (: Jag läste denna förra sommaren och tänker att den hade varit ännu otäckaste att läsa en kulen höstkväll! ;O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste i fullt dagsljus för säkerhets skull ;)

   Radera
 2. Kvinnan i svart var så där lagom spännande.

  SvaraRadera