tisdag 9 juni 2015

Vita spår

Rec.ex, från Wahlström & Widstrand - tack!
Jag har tidigare läst Märkta för livet av Emelie Schepp och när jag fick chans på ett rec.ex. av uppföljaren Vita spår var jag inte sen på att nappa.

Också i denna bok är åklagaren Jana Berzelius huvudperson. När en ung thailändsk kvinna hittas död på ett tåg i Norrköping, blir Jana inblandad i en utredning som kommer henne mycket närmare än hon någonsin hade kunnat ana.

Det är otäckt att läsa en skildring där kallhamrade människor använder andra människor som medel för att nå sina mål - till varje pris. Emelie Schepp skriver med stort läsdriv och det är riktigt spännande hela tiden. Kanske var det inte jättesvårt att lista ut vem som var "stor-skurken", men vägen dit var inte tråkig en enda stund. Jana Berzelius är en komplex karaktär och det var intressant att få mer av henne nu i bok två, där hon gör allt för att skydda sitt förflutna, även då det går emot hennes arbetsuppgifter som åklagare och förundersökningsledare. Jag är inte lika förtjust i skildringen av poliserna Henrik Levin och Mia Bolander, som känns lite platta. Och så blir jag jättetrött på allt droppande av varumärkesnamn! Däremot är det kul att läsa en bok som utspelas i Norrköping. Jag var i kvarteret Knäppingsborg för inte så länge sedan, så det var lätta att föreställa sig platserna.

Vill du läsa en riktigt spännande deckare i sommar, så kan du med fördel välja den här!


Vita spår : kriminalroman
Författare: Emelie Schepp
Förlag: Wahlström & Widstrand (2015)
ISBN: 9789146226192
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer: