fredag 25 juni 2021

Sommarlovsboktips: Rött, vitt och kungligt blått


En söt och lättsam historia blir midsommaraftonens #sommarlovsboktips

I Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston möts Alex, som till USA:s första kvinnliga president, och prins Henry av Wales och de gillar inte varandra. Inte alls! Men av politiska och diplomatiska skäl måste de låtsas vara vänner inför press och allmänhet.
Ju mer Alex lär känna Henry, desto mer förstår han att det finns bakom den stela, kungliga ytan. Snart växer en riktig vänskap fram och så småningom något ännu mer. En sådan relation kan dock äventyra Alex mammas chans att bli omvald.

Den här boken har ett ganska klassiskt hat/kärlek-upplägg som är vanligt i romantiska böcker där parterna är en kvinna och en man. Här är det istället två unga killar som båda är i rampljuset på olika sätt. Deras relation hade väl egentligen inte varit kontroversiell alls om de inte hade haft de föräldrar de har.
Det finns en hel del sexscener i boken och de är kanske inte de allra bästa jag har läst och det finns en del politiskt spel som jag inte tycker passar särskilt bra in i en bok i den här genren. Men bortsett från det, så är det här en stunds småmysig underhållning och ibland är det precis vad man behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar