lördag 7 januari 2023

Just nu i januari 2023Första lördagen i månaden innebär en "just nu"-enkät här på bloggen. Den är ett arv från forna Kulturkollo och alla som vill är välkomna att svara på frågorna på sin blogg eller Instagramkonto. Du hittar svar på frågorna också hos mina fd. Kulturkollo-kollegor Och dagarna går, Fiktiviteter och Enligt O.

Just nu läser jag: den riktigt fina novellsamlingen "Vinternoveller" av Ingvild H. Rishøi. Jag läser den långsamt, en novell i taget och pausar och låter novellen sjunka in. Parallellt läser jag "Blir du ledsen om jag dör" av Nicolas Lunabba.

Just nu tittar jag: på The Umbrella Academy med familjen och den norska miniserien Stormen när jag tittar ensam. Ser fram emot att se den nya säsongen av Georgia och Ginny som jag såg hade kommit nu.

Just nu lyssnar jag: på någon slags plink-plonk-hissmusik-jazz i frukostmatsalen på hotellet där maken och jag har sovit inatt efter spa och en god och lite annorlunda 4-rättersmiddag. Mycket trevligt alltihop förutom just musikvalet ;)


Just nu längtar jag: efter de båda läshelgerna som jag lyxigt nog har inbokade i januari. Först ska jag åka på internat med min bokcirkel för att fira 100-boksjubileum. Det var egentligen för ett tag sedan, men då var det fortfarande covid-restriktioner och sen tog det ett tag att hitta en helg när alla sju kunde. Och sedan den numera traditionella och alltid mycket trevliga läshelgen i Varberg.

6 kommentarer:

 1. Det låter härligt med både hotellfrukost och kommande läshelger. Det är bara att njuta!

  SvaraRadera
 2. Lunabbas bok är jag nyfiken på! Är det Julstormen du tittar på eller är den annan norsk serie? Julstormen gillade jag, men jag gillar nästan alltid allt norskt ;-)

  SvaraRadera
 3. Så mysigt det ska bli med läshelg!

  SvaraRadera
 4. Jag är så glad att jag hittade Vinternoveller i bokbytarskåpet häromdagen. Har inte läst något dåligt om den hittills.

  SvaraRadera