onsdag 4 januari 2023

När vargarna kom


När vargarna kom av Charlotte McConaghy utspelas i en framtid där flera ekosystem är hotade.  Huvudpersonen Inti reser till Skottland med sin tvillingsyster Aggie. Tillsammans med en grupp biologer ska de försöka återinföra vargen på de skotska högländerna. Försöket med vargarna visar sig lyckat, men vargfrågan är känslig och väcker ilska. När en av lokalborna hittas död och Inti vet att alla kommer att skylla på vargarna och hon är beredd att göra vadsomhelst för att skydda dem. 

Aggie har dessutom ett trauma att ta sig igenom om Inti hade hoppats på att resan skulle ge henne läkning, men med allt som händer med vargarna har Inti inte haft så mycket tid för sin syster som hon hade hoppats.

En dramatisk berättelse med starka känslor. Jag inser att det finns saker i den här boken som är problematisk - det finns både inkonsekvenser och en del märkliga turer - men jag förlåter den det eftersom den är så medryckande. Jag tyckte mycket om den här boken - precis som den Den sista migrationen av samma författare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar