måndag 8 oktober 2018

30 dejter på 30 dagar

Rec.ex. från Lovereads by Forum - tack!
Jag plockade åt mig boken 30 dejter på 30 dagar av Sarah Title på det supertrevliga minglet för bokbloggare och bok-Instagrammare som Lovereads by Forum ordnade på Bokmässan. Att jag valde den berodde framförallt för att det är den första boken i en serie som heter Librarians in love. Det låter väl ändå något som man måste läsa, eller hur?


Bernie är bibliotekarie på ett universitetsbibliotek i San Fransico och lever ett stillsamt liv. När hon utan att själv ha något med saken att göra plötsligt blir viral som internetmemet ”den ogillande bibliotekarien” får hon mer uppmärksamhet än hon önskar. Hon kontaktas av journalisten Colin som desperat behöver imponera på chefredaktören på den hippa nättidningen där han hankar sig fram. Han har lyckats pitcha idén om en artikelserie om att göra odejtbara personer - som till exempel Bernie - dejtbara. Nu gäller det bara att han ska lyckas övertala henne också.

Mot bättre vetande och utan att egentligen förstå varför går Bernie med på utmaningen att dejta 30 olika killar på 30 dagar. Det blir förvecklingar så klart - som alltid i böcker av den här genren. Lite tröttsamt är det så klart att det måste till en "askunge-förvandligen" av den trista bibliotekarien. Att Bernie skulle duga som hon är kommer så klart inte på frågan. Lite tröttsamt är också det antal gången som olika personer i boken tänker "men hon är ju faktiskt vacker" eller hur många gången Colin tänker på Bernies snygga ben.

Men trots dessa invändningar kan jag inte låta bli att charmas av boken och av Bernie. Här finns en uppfriskande humor och en dos av självdistans som väger upp det andra och även om det är totalt förutsägbart hur det går så är vägen dit underhållande. Är du ute efter charmig, söt och lättsam läsning är det här boken för dig.

30 dejter på 30 dagar
Författare: Sarah Title
Förlag: Lovereads by Forum (2018)
ISBN: 9789198409680
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar