söndag 11 november 2018

Skönhet ur askan

Rec.ex. från Bazar - tack!
Cecilia Samartin är en favoritförfattare och jag har läst flera av hennes romaner. Hennes nya roman Skönhet ur askan är lite annorlunda än hennes tidigare böcker. Om de bär drag av saga och magisk realism, så är det här plågsamt verklighetstroget.

Här får vi möta tre flickor som kastats in i en våldsam och otäck värld. Inesa från Moldavien blir bortrövad strax innan sin bröllopsdag och såld som sexslav. Karla från Mexiko charmas av den stilige Ramon, men hans kärlek har en baksida. Sammy är verkligen bara ett barn när hennes styvfar förgriper sig på henne. De tre möts av en slump i Las Vegas och finner tröst hos varandra. De bestämmer sig för att fly undan sina förövare och sina otrygga liv, men det är både en svår och farlig uppgift.

Romanen växlar mellan flickornas olika berättelser i nutid och dåtid, så att vi bit för bit får veta deras olika öden och vad som för dem till Las Vegas. Författaren skriver en mörk och trovärdig skildring av trafficking, prostitution, övergrepp och våld, men lyckas ändå få in en glimt av hopp i berättelsen i och med den varma skildringen av vänskapen mellan Inesa, Karla och Sammy.

Läsvärd!

Jag har tidigare läst (men tydligen inte bloggat om) Drömhjärta, Senõr Peregrino, La Peregrina och Los Peregrinos av samma författare.

Skönhet ur askan
Författare: Cecilia Samartin
Förlag: Bazar (2018)
ISBN: 9789170285134
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer:

  1. Frågan om det här är en bok för mig. Jag har lite svårt med det där magiska inslagen som jag mött i hennes tidigare böcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, här finns inga magiska inslag alls.

      Radera