måndag 13 december 2021

Lucka 13 i feelgood-julkalendern: Klubben för lyckliga slut och Vingården för vilda drömmar

Idag blir det inte bara ett utan två tips, nämligen Klubben för lyckliga slut och Vingården för vilda drömmar av Caroline Säfstrand.

Författaren skriver feelgood med svärta och de utspelas i Helsingborgstrakten.

Den första titeln handlar om en grupp människor som befinner sig vid något slags vägskäl i livet. De får på olika sätt information om en skrivkurs på Råå. De handleds av skrivcoachen Sam en dag i veckan och långsamt får de klart för sig hur de ska välja för att komma vidare.

Jag är väldigt förtjust i det lilla fiskeläget Råå och miljön i boken är härlig. Flera av personerna i boken är intressanta och engagerande karaktärer, men jag har lite svårt för själva "skrivcoachnings"-biten. Det beror troligen mest för att den typen av terapi, eller vad man ska säga, verkligen inte är min grej och det blir lite för mycket av just det.

Vingården för vilda drömmar är däremot precis min grej. I den här boken hoppar Erica på ett tåg för att komma bort, bara bort. Slumpen leder henne till Arild där hon får hyra en stuga på en liten familjeägd vingård. Hon lär känna Marcus, som driver vingården tillsammans med sin farfar, och deras färgstarka granne Beatrix. Hon känner en märklig samhörighet med platsen och långsamt börjar hon läka.

Den här berättelsen är hjärtevärmande, vemodig och mysig. En riktig feelgood!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar