fredag 3 december 2021

Lucka 3 i feelgood-julkalendern: Lektioner i kärlek


Jeannie har inte varit tillsammans med Dan så länge, men när han friar till henne på Brooklyn Bridge svarar hon ja utan tvekan.

Men på bröllopsdagen, i bilen på väg till vigseln, slår tvivlet till med full kraft. Jeannie får panik och försöker få tag på Dan, men han svarar inte i sin mobiltelefon. Minuter senare får hon reda på att Dan råkat ut för en otäck olycka och han ligger medvetslös på sjukhuset.

Det blir en lång återhämtning för Dan och under tiden kämpar Jeannie med sitt dåliga samvete. Ska hon berätta för honom om sina tvivel och hur ska hon göra det.

I brist på annat boende flyttar Jeannie in i den stuga som hon och Dan skulle flytta in i tillsammans efter bröllopet. Där blir hon väl omhändertagen av Dans nya chef och hans fru och har tid att fundera över sin framtid. Problemet är bara att alla utgår från att hon och Dan ska gifta sig när han tillfrisknar.

Som i alla Lucy Dillons böcker innehåller också Lektioner i kärlek en pittoresk småstadsmiljö och många hundar. Huvudpersonen får tillfälle att på djupet omvärdera sitt liv, inte bara sitt förhållande. Med hjälp av flera personer som nu dyker upp i hennes liv, och fungerar som en slags katalysatorer, hitta vad som är hennes styrkor och kanaler för hur hon ska använda den.

Lucy Dillon var en av de första feelgood-författare jag läste och det känns alltid så hemtrevligt att läsa hennes böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar