onsdag 1 december 2021

Lucka 1 i feelgood-julkalendern: 36 frågor om kärlek

Det är första december och dags för lucköppning i årets feelgood-julkalender där jag tipsar om en feelgoodbok om dagen ända fram till jul.Först ut är 36 frågor om kärlek av Callum Bloodworth. Boken handlar om Dylan som slår vad med sin bästa kompis om att han ska hitta kärleken inom ett år, innan han fyller 30.
Eftersom han inte har lyckats särskilt bra med sina förhållanden tidigare utrustar han sig med 36 frågor sägs vetenskapligt garantera bättre dejtinglycka och går på en blind date som hans mamma har fixat åt honom.

Han träffar Nora och tack vare, eller kanske trots, frågorna går det riktigt bra. Men vissa frågor är svåra att svara på - som vad som egentligen hände med Dylans bror Max och exakt hur mycket Dylans bästis Emma betyder för honom.

Jag tyckte mycket om den här boken. Den är varm och rolig, men innehåller också mycket allvar - precis som en bra feelgood ska vara för att inte bli för sockersöt. Det är ovanligt med ett manligt berättarperspektiv i den här genren och det känns lite uppfriskande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar